INGREDIENTE:
1/2 kg carne de porc
5 cartofi
1 morcov mare
2 catei de usturoi
2 cepe
1 ceasca bulion
sare
piper
cimbru.
MOD DE PREPARARE:
Se pune carnea la fiert in apa un pic sarata.Se curata de spuma care o lasa carnea dupa care se sa focul mic si se la o ora sa fiarba.
Intr-o alta cratita se parajeste usturoiul tocat marunt,ceapa tocata nu foarte marunt si se calesc un pic pana asi schimba culoarea.Cartofi taiat in 4 se adauga si ei sa se rumeneasca putin cu restul ingredientelor sa prinda gust.Se ia din zeama in care a fiert carnea si se adauga cam 2 cani si se lasa sa fiarba la foc mic acoperit fara a amesteca .Dupa ce cartoful sa fiert se adauga si bulionul si se mai lasa sa fiarba ,se adauga sarea piperul si cimbrul si se lasa sa fiarba pana scade sosul la jumatate.Se poate servi cu verdeata sau muraturi,mamaliguta etc.
bun,bun,mai aIes pe friguI asta
RăspundețiȘtergere