Despre mine

Fotografia mea
sunt o tipa de viata ,independenta,cu caracter si placuta de cei din jur

miercuri, 8 februarie 2012

COLTUNASI

INGREDIENTE:

  • pentru aluat:
  • 400 gr faina
  • 2 oua(1 doar galbenus)
  • apa calda
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • 1/4 kg branza de vaci
  • 1 ou
  • 50 gr unt
  • 200 ml smantana
  • 25 gr gris
  • zahar vanilat 1


MOD DE PREPARARE:
ALUATUL:Intr-un castron se pune faina ouale ,sarea si apa treptat amestecand continuu.Cand foaia este gata se intine foarte bine si se taie cu un pahar.Intr-un alt castron se amesteca branza cu oul ,untul grisul si zahar vanilat si se amesteca bine.Cu o lingurita se ia compozitie si se aseaza in mijlocul cercului de aluat format cu paharul si se inchid folosind o furculita.Se pune o olala un pic sarata pe foc sa fiarba,dupa ce a dat in clocot se reduce focul la jumatate si se adauga coltunasii sa fiarba.Cand sunt gata fierti se ridica la suprafata si cu o supiera se scot si se aseaza intr-un castron cu unt topit .Deasupra se orneaza cu smantana si se servesc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu