Despre mine

Fotografia mea
sunt o tipa de viata ,independenta,cu caracter si placuta de cei din jur

miercuri, 18 ianuarie 2012

Cozonacii cu nuca si cacao

Ingrediente:1 kg de faina,5 galbenusuri,1/2 lapte,250 gr zahar,1 pachet unt(200gr)2 plicuri drojdie,1 ling rasa de sare,coaja de la o lamaie si de la o portocala,2 esente de rom,5 zahar vanilat.
Umplutura:250 de gr de nuca ,1 plic cacao,1/2 cana de zahar,1 esenta de rom,o punga de stafide,3 linguri de lapte.

       
 Mod de preparare:
Intr-o craticioara se incalzeste laptele la foc mic si se adauga zaharul zaharul vanilat,si se lasa sa se topeasca zaharul.Intr-un castron se pun 3 linguri de faina,drojdia si o lingura de de lapte cald si se amesteca sa se faca o pasta.Se presara putina faina si se lasa la crescut 15-20 de minute.Toata faina se pune intr-un lighian cu un pic de sare si se adauga esentele cojile de lamaie si de portocala,zaharul vanilat si se amesteca bine.
 In mijlocul fainii se face o gaura si se pun galbenusurile,laptele ,maiaua crescuta si apoi se amesteca.Dupa se s-au amestecat toate se ia cate un pic din untul topit si se framanta bine timp de 30 minute.Dupa ce s-a framantat se lasa la crescut o ora si jumatatela loc cald.

Cand s-a dospit bine bine aluatul se imparte in 4 parti egale si se intind pentru a adauga umplutura .Se ruleaza si se pun in tavi unse si tapetate cu faina si se mai lasa la crescut.Se coc la un foc potrivit apoi cand sunt gata copti se pudreaza cu zahar pudra si se servesc .
                                                                            spor la treaba si pofta buna ;)

Un comentariu: