INGREDIENTE:
Pentru 2 tavi de cozonac;
Pentru 2 tavi de cozonac;
8 cartofii
2 cepe
2 catei de usturoi
2 vinete
sare
piper
marar
patrunjel
ulei(pentru prajit)
200 gr branza
besamel
Mod de preparare"
Intr-o tigaie se prajeste in foarte putin ulei ceapa ,usturoiul dupa care se adauga si carnea, verdeata ,se sareaza si se pipereaza.
Se spala vinetele si se taie felii subtiri si se prajesc pe ambele parti.
Se curata cartofii se spala si se usuca cu un servet dupa care se prajesc si ei pe ambele parti.
Se iau 2 tavi de cozonacii se ung cu ulei si se tapeteaza cu un pic de faina.
Ingrediente (pentru 600 ml sos Béchamel):
1 ceapă mică, tăiată în jumătate
4 cuişoare întregi
600 ml lapte standard 3,5% grăsime
1 foaie de dafin
45 g unt
45 g făină
sare
piper alb, măcinat
nucşoară, proaspăt rasă
100 ml smântână dublă (peste 40% grăsime) – opţional
BESAMEL:
Pentru o versiune de sos mai rapidă, omiteţi infuzarea laptelui şi folosiţi metoda “toate odată”. Se topeşte untul într-o tigaie. Se amestecă într-un borcan mare 600 ml lapte cu 45 g făină. Se adaugă mixtura la untul topit, bătând cu telul până ce sosul se îngroaşă. Se dă în clocot, apoi se micşorează flacăra şi se fierbe fără clocot 5-6 minute. Se asezonează cu sare, piper alb şi nucşoară.
Branza se sfarama cu furculita.
In tavi se aseaza un rand de cartofi ,unul de vinete peste care se aseaza carnea tocata si peste carnea tocata se aseaza un pic de branza apoi iar un rand de cartofi unul de vinete branza si besamelul facut.
Se da la cuptor si se coace pentru 30 de minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu