INGREDIETE:
500 gr carne tocata
1 ou
1 ceapa
2 catei usturoi
1/2 leg marar
4 liguri pesmet
2 linguri apa rece
3 linguri de ulei de masline
sare
piper
1/2 lingurita cimbru
PENTRU OREZ:
1 cana orez
2 oua
1 morcov
2 linguri ulei de masline
sare,piper
marar
MOD DE PREPARARE:
Se incalzeste cuptorul.Tava de la aragaz se unge cu un pic de ulei.
Intr-o craticioara de pune apa un pic sarata la fiert,dupa ce a dat in clocot se adauga orezul sa fiarba.
Separat intr=un castron se amesteca carnea cu ingredientele mai sus mentionate si se amesteca bine toate acestea.
Intr-o tigaie punem putin ulei si prajim morcovul dat pe razatoate pana se schimba un pic la culoare.Orezul fiert ramas fara nici un pic de apa se adauga si acesta in tigaie si se prajeste putin.Se da orezul intr-o parte in tigaie si se sparg cele 2 oua amestecand in ele pana se inchiaga un pic si apoi amestecam ouale cu prezul si morcovul inca 3 minute.
In tava de cuptor asezam chiftelutele formate putin mai mari ca cele normale si se dau la cuptor pentru 20 de minute. Se servesc cu orezul si ornam cu marar.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu