Despre mine

Fotografia mea
sunt o tipa de viata ,independenta,cu caracter si placuta de cei din jur

miercuri, 25 ianuarie 2012

Eclere cu crema de vanilie

PENTRU COJI:
250 ml apa,
100 gr margarina,
sare,
7 linguri faina,
3 oua
Mod de preparare:
Se pune apa la fiert cu margarina se lasa pana se topeste margarina.Se adauga faina si sarea.Faina se amesteca bine cu telul .In timp ce amesteci faina se da cratita jos de pe foc amestecand bine si se lasa la racit.
Cand sa racit se adauga ouale unul cate unul amestecand bine sa se omogenizeze compozitia.
Intr-o tava  acoperita cu hartie de prajituri.Se ia o punga si se adauga compozitia formandu-se bastonase potrivite si se da la cuptor sa se coaca.
GLAZURA:Intr-un ibric se pun 3 linguri de lapte si se pune pe foc se rupe in bucatele jumatate de ciocolata si se adauga peste lapte pe foc lasand sa se topeasca.
Cu aceasta glazura se orneaza eclerele pe deasupra.
Ingrediente pentru crema de vanilie:
400 ml lapte,
3 linguri faina,
5 linguri zahar,
vanilie,
coaja rasa de la o lamaie,
2 oua,
3 linguri margarina(unt).
Mod de preparare:
Intr-o craticioara se adauga ouale si zaharul se bat un pic se adauga laptele si faina untul si se da la foc amestecand continuu fara a lasa sa faca cocoloase.Cand devine groasa se da jos de pe foc si se lasa la racit.
Se iau eclerele reci si se taie in jumatati se umle la mijloc cu crema de vanilie si se acopera cu partea superioara a eclerului se orneaza cu ciocolata.Foarte usor de facut dar mai usor de mancat:D




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu