Pentru acest fel de mancare aveti nevoie de : 6 vintete potrivite,1 kg carne tocata ,sare piper,1 ceapa,2 catei de usturoi,patrunjel,2 linguri de supa cu bulion,putin cimbru,besamel. Intr-o tigaie se pune un pic de ulei si se aduga ceapa la calit,dupa ce s-a rumenit un pic si a devenit aurie la culoare adaugti si carnea tocata .Se adauga usturoiul,sarea piperul ,cumbrul si patrunjelul si se mai lasa pana apa pe care o lasa carnea sa se evapore.Dupa ce sa evaporat apa si a ramas doar consistenta se adaufa si bulionul si se mai lasa 5 min sa fiarba.
Dupa ce vinetele sau copt se scot din cuptor si se lasa putin la racit ,cu o lingura se desfac formand buzunarele pentru a introduce carnea tocata.Cu o lingura se ia compozitie de carne tocata si se umple vinetele dup ce sau umplut toate vinetele cu complzitie si se face un pic de besamel si se adauga deasupra(eu am pus bulion deasupra)si dati tava la cuptor pentru inca 5-10 minute pentru ca besamelul sa prinda o crusta colorata spre maro.
Este un fel de mancare usor de preparat si foarte gustos nu ezita sa-l prepari.
.
arata bine rau si nu am mancat niciodata vinete umplute ...cred ca am sa incerc si eu :)
RăspundețiȘtergere