Despre mine

Fotografia mea
sunt o tipa de viata ,independenta,cu caracter si placuta de cei din jur

vineri, 29 martie 2013

Prajitura Zi Noapte de post

 Ingrediente:
12 linguri de ulei
14 linguri de zahar
14 linguri apa
18 linguri de faina
2 lingurite praf de copt
1 vanilie
2-3 linguri de cacao
1 cana nuca macinata.
Mod de preparare:
se iau primele 3 ingrediente (uleiul,zaharul si apa)si se amesteca bine cu mixerul pana se topeste.Se adauga faina in care sa amestecat praful de copt si vanilia.In tava unsa si tapetata cu hartie se adauga jumatate de cantitate iar cealalta jumatate se amesteca cu cacao si se adauga peste restul de compozitie.(sa nu va speriati daca compozitia este foarte tare) se coace pentru 25-30 de minute la 180 de grade .Se tapeteaza cu zahar pudra .
                                                                                                               Pofta buna!!!!

Prajitura cu iaurt

 Ingrediente:
1 pachet foi de placina
1 kg iaurt
7 oua
400 gr zahar
1 lingura cu varf gris
100 ml ulei
2 plicuri zahar vanilat
Mod de preparare:
Se dezgheata foile de placina.
Se bat ouale cu 7-8 linguri de zahar,se adauga iaurtul scurs de zer,grisul si vanilia.Se unge o tava cu ulei si se aseaza foile 6-7 care se ung fiecare in parte cu unt topit (ulei)si zahar.Se toarna umplutura peste foi si acoperim cu restul de foi rand pe rand unse si presarate cu zahar.Se da la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade.
                                                                                                                            Pofta buna!!!

sâmbătă, 9 martie 2013

Piure de cartofi cu carne de porc

 Ingrediente pentru piure:
  • 6 cartofi mari
  • 2 linguri de unt
  • o ceasca de lapte
  • sare si piper
ingrediente pentru carne:
  • 2 fripturi de porc ( taiate fasii subtiri)
  • 2 cepe mari
  • 1/2 cutie de ciuperci
  • sare
  • piper
  • carry
  • ardei iute uscat
  • ulei 2 linguri
Mod de preparare:
Se taie carnea de porc in fasii subtiti.Se ia o togaie si se pune cu cele 2 linguri de ulei la incins .Se taie ceapa solzisori si usturoiul in bucati potrivite,se pun la prajit amestecand mereu pentru a evita sa se arda ceapa si usturoiul.Se adauga si carnea se sareaza se pipereaza si adauga carry ardeiul iute si se acopera cu un capac si se lasa la fiert.
Se servesc impreuna cu piureul .
                                                                                                      Pofta buna!!!

Chiftelute cu sos

  • Ingrediente:
  • 1 kg carne tocata de pui
  • 1 ceapa mare
  • 2 catei de usturoi pisati
  • sare
  • piper
  • 1/2marar
  • o cutie de bulion
  • 1 foaie de dafin
  • 1 felie de lamaie
  • ulei pentru sos.

 Mod de preparare:
Se pregateste carne de chiftelute si se prajesc.
Separat intr-o craticioara (tigaie) se pune un pic de ulei la incins usturoiul si ceapa tocate foarte marunt,se sareaza se pipereaza si se adauga sucul de rosii sa fiarba bine. Se adauga foaia de dafin felia de lamaie si se adauga si chiftelutele prajite si se lasa sa fiarba la foc potrivit.
Se pot servi simple sau cu piure de cartofi.
                                                                                                             Pofta buna !!!

Ciorbita din aripioare de pui

 Ingrediente:
  • 1 kg aripioare de pui
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 3 cartofi
  • 1/2 telina
  • fruze de telina
  • taitei
  • sare
  • piper
  • bors
  • suc de rosii o cutie
  • 2 linguri ulei de masline.
Mod de preparare:
Se pun la fiert aripioarele in apa sarata.Se curata legumele si se toaca marunt.
Dupa ce aripioarele au dat un  clocot si sa luat spuma se adauga legumele tocate marunt
se sareaza se pipereaza si se lasa sa fiarba 10 minute la foc iute dupa care se scade la foc mijlociu (potrivit) sa fiarba pana ce legumele sunt flerte.
Cand legumele sunt fierte  se adauga sucul de rosii,borsul si uleiul si se mai lasa sa fiarba 10-15 minute dupa care se adauga taiteii si verdeata si se ia de pe foc .
                                                                                                                       Pofta buna !!!!

Prajitura cu iaurt

 Ingrediente:
  • un pachet foi de placinta
  • 1 kg iaurt
  • 7 oua
  • 400 gr zahar
  • 1 lingura cu varf gris
  • 100 ml ulei
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja de la o lamaie
 Mod de preparare:
Se dezgheata foile de placinta cu o ora inainte de a o prepara.
Se bat ouale cu 8 linguri de zahar dupa care se adauga iaurtul scurs de zer,grisul,coaja de la lamaie si vanilia.


Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina.
Se pun foile in straturi unse cu ulei si tapetate cu zahar ,foile se pun in numar egal 7 -8 foi .Se adauga umplutura si din nou se aseaza in straturi foile unse pe rand cu ulei si tapetate cu zahar.
Se da la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade .dupa ce sa copt bine se scoate din cuptor si se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa sa se raceasca.In felul acesta foile de placinta se vor inmuita si vor deveni mai pufoase.
                                                                                                              Pofta buna!!!!

Chiftelute de pui

 

 
Ingrediente:
  • 2 piepti mari de pui fara piele.
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • marar proaspat
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit
  • 1 ou
  • faina
Mod de preparare:
  • Cei doi piepti de pui de taie in bucatele mai mici si se baga in blender.Ceapa ,usturoiul se curata se apala si se adauga in blender.Verdeata spalata si uscata.si se mixeaza pana devine o pasta.Se adauga oul sare piper si se amesteca bine.Intre timp se pune uleiul la incins.se ia cu o lingura compozitie si se pune in faina si se formeaza chiftelutele.Se prajesc pe ambele parti si se pot servi.
 

                                   pofta buna!!