Despre mine

Fotografia mea
sunt o tipa de viata ,independenta,cu caracter si placuta de cei din jur

marți, 24 aprilie 2012

Pasca fara aluat (a la marina)


 INGREDIENTE:
1 kg branza de vaci
1 pachet de unt
15 linguri zahar
5 oua
2 esente
2 zahar vanilat
coaja de la o lamaie
5 linguri de faina
2 pliculete praf de copt
1 pachet de stafide
MOD de PREPARARE:
Se freaca untul cu zaharul.se adauga galbenusurile,esentele ,zaharul vanilat,coaja de lamaie,branza,faina si paraful de copt.Se amesteca bine cu mixerul.Separat se bag albusurile spuma si se adauga peste compozitia de branza ,se adauga si stafidele tinute in apa caldute si stoarse bine ,se dau la cuptor pentru 45 de minute la foc potrivit.

Chec cu cacao


INGREDIENTE:(ies 4 checuri)Toate la temperatura camerei
8 oua
2 cani zahar
2 cani ulei
2 cani lapte
2 lingurite de praf de copt (sau amoniac)
2 esente
2 zahar vanilat
coaja de la o lamaie
2 cani de faina (e posibil si 2 cani si jumatate)
cacao 1/2 pachet
MOD de PREPARARE:
Se bat ouale impreuna cu zaharul si aromele pana cand se topeste zaharul si face basicute de aer deasupra.Se adauga amestecand continuu uleiul,laptele,coaja de lamaie,si la sfarsit faina amestecata cu praful de copt sau(amoniacul stins cu zeama de lamaie)se mai amesteca bine pana obtinem o crema consistenta.Se  tapeteaza formele si se adauga compozitia si se da la cuptor 45 de minute la foc potrivit.
Compozitia pentru chec cu cacao;
Se opreste un sfert din compozitie si se amesteca cu cacao si se adauga deasupra peste restul de compozitie,se ia o furculita si se roteste in compozitie ai forma model.

Οrez cu carne si legume

INGREDIENTE:
1 cana de orez
1 morcov
1 ceapa
1 ardei gras
4 linguri mazare
sare.piper
500 gr carne de vita
4 linguri de ulei de masline
MOD de PREPARARE:
Carnea de vita se spala si se pune la fiert in apa un pic sarata.
Intr-o tigaie maricica se adauga uleiul si se prajeste ceapa in prealabil curatata si spalata si taiata marunt,se adauga si ardeiul gras taiat cubulete,morcovul taiat potrivit.Se lasa sa se rumeneasca putin dupa care se adauga si orezul lasand-ul si pe acesta sa se prajeasca pentru 7-10 minute la foc mic.Se adauga o cana din zeama in care a fiert carnea de vita si se lasa sa fiarba un pic.Se acopera orezul cu un capac si se lasa pana se umfla si se fierbe.Cand este gata fiert se adauga si mazarea se condimenteaza dupa gust si se adauga si carnea ,se amesteca bn se adauga verdeata dupa preferinta.

Ardeii umpluti cu smantana

INGREDIENTE:
8 ardeii grasi
500 gr carne tocata
sare.piper
4 linguri bulion
4 linguri orez
patrunjel proaspat
1 ou
1 ceapa
MOD de PREPARARE:
Ardeii se taie  un pic capacul cu codita fara a o scoate definitiv.Se curata de seminte si se spala,se lasa la scurs pana preparam umplutura.Se amesteca carnea tocata cu ceapa,orezul ,verdeata,oul,sare si piper si se amesteca bine pana se leaga toate ingredientele.Se umlu ardeii dupa care se acopera cu capacul si codita.Se fierb la foc potrivit pana ce ardeiul si umplutura fierb.La sfarsit de aduga bulionul si se mai lasa 7 minute sa fiarba la foc mic. Se serveste cu smantana.

Supa de pui cu legume

Ingrediente:
500 gr pui
2 cartofi
2 morcovi
1/2 telina
frunze de patrunjel
sare,piper
MOD de PREPARARE:
Intr-o oala se pune apa un pic sarata la foc si de adauga puiul sa fiarba pana nu mai scoate spuma.
Legumele se curata si se spala se taie in bucati potrivite si se adauga sa fiarba in zeama de supa.Cand legumele sunt fierte se condimenteaza dupa gust se adauga si verdeata tocata marunt si se serveste.

luni, 9 aprilie 2012

Sarmale cu varza murata

Ingrediente:
1 kg carne tocata
2 cepe potrivite
1/2 leg patrunjel
4 linguri orez
cateva boabe de piper
1 foaie de dafin
4 linguri de bulion
sare
piper
Mod de preparare:
Se pune carnea intr-un castron ,se adauga ceapa tocata marunt si prajita in prealabil in putin ulei,se adauga si orezul fiert pe jumatate,se sareaza se pipereaza se adauga si bulionul si se amesteca bine.
Varza se taie in 2 si se umple cu carne formand sarmalele.Restul de varza se toaca marunt si se adauga in cratita un strat jos pe fundul cratitei si un rand deasupra sarmalelor.Se mai aduaga frunza de dafin ,boabele de piper si se dau la fiert.Cu 10 minute inainte sa le termini se baga un pic la cuptor pentru a prinde o crusta deasupra.