Despre mine

Fotografia mea
sunt o tipa de viata ,independenta,cu caracter si placuta de cei din jur

marți, 28 februarie 2012

OREZ CU LEGUME

INGREDIENTE:
2 cani orez
200 gr mazare
200 gr morcov
200 gr gogosar rosu
200 gr fasole pastai (toate fierte la cutie)
sare
piper
2 linguri ulei de masline



MOD DE PREPARARE:

Se spala orezul si se pune la fiert in apa un pic sarata.Se iau legumele si se strecoara de zeama lor.Intr-o craticioara se pun 2 linguri de ulei si se adauga legumele la foc potrivit acoperite .



Dupa ce orezul se fiert se amesteca cu legumele usor inabusite se sareaza se pipereaza si se serveste .Se poate servi si ca garnitura.


PUI CU MASLINE

INGREDIENTE:
1 pui fara spate
2 cepe
2 felii lamaie
200 gr masline
sare piper
3 linguri bulion
2 linguri ulei de masline
patrunjel cateva fire
11/2apa


MOD DE PREPARARE:


Se curata ceapa si se taie marunt.Puiul se bucateste se spalata si se usuca cu un pic de servetel de bucatarie.Se ia o cratita in care se adauga uleiul si ceapa sa se prajeasca,cand ceapa si-a schimbat culoarea se adauga si bucatile de pui si se lasa sa se prajeasca si ele .Dupa ce carnea este un pic rumenita se adauga apa si se lasa sa fiarba acoperit.Se adauga sare si piper,bulionul,feliile de lamaie si se lasa sa fiarba bine.Se orneaza cu verdeata si se serveste.





POFTA BUNA!

SALATA de CARTOFI

INGREDIENTE:
1 kg cartofi
5-6 castraveciori murati
5-6 gogosari murati
sare
piper
Pentru maioneza:
2 oua
sare
apa rece (2 linguri)
1/2 lamaie
500 l ulei

MOD DE PREPARARE:
Se curata cartofii si se spala bine se taie in bucatele si se pun la foc sa fiarba.Intre timp se toaca marunt gogosarii si castraveciorii si se scurg de zeama si se pun intr-un castron.
Maioneza:un ou fiert si un ou crud
Se ia galbenusul fiert si galbenusul crud si se amesteca intr-un bol bine cu lingura de lemn adaugandu-se sare si putin ulei.Se amesteca continuu pana uleiul a fost pus tot sau mai bine spus pana ajungeti la cantitatea de maioneza dorita.
Cartofii se scurg si se aseaza si ei in castron impreuna cu muraturile si se amesteca cu maioneza.


Este o salata delicioasa si foarte dorita seara.




ARDEI UMPLUTI

INGREDIENTE:

10 ardei grasi

500 gr carne tocata

1 ceapa mare

patrunjel

1 ou

sare

piper

o cesca cafea cu orez

1 foie de dafin

250 gr smantana

4 linguri bulion

2 cani apa

MOD DE PREPARARE:
Se spala ardeii grasi si se lasa sa se usuce.Se ia carnea si se pune intr-un castron se adauga ceapa curatata spalata si tocata marunt.Se adauga si verdeata,sarea piperul,oul,si se amesteca toate foarte bine.Se taie ardeii la cotor (fara a arunca cotorul)se curata bine de seminte si se umplu cu carne dupa care se aseaza cotorul la loc (pentru decor).Se aseaza adrdeii intr-o cratita putin mai inalta decat inaltimea ardeilor si se aseaza in picioare.Se adauga 2 cani de apa si se lasa sa fiarba la foc potrivit si acoperit.Aproape cand sunt gata fierti se adauga si bulionul foaia de dafin si se acopera lasand sa mai fiarba .Ardeii se servesc cu smantana.




luni, 20 februarie 2012

PORC A LA NADIA


O mancare pentru puturosi,atunci cand nu ai chef de gatit uite ceva la indemana GUSTOS SI RAPID.

INGREDIENTE:
2 cefe de porc
2 morcovi

5 castraveciori murati

2 felii de telina

1 ceapa

MOD DE PREPARARE:

Se curata legumele si se taie bastonase,castraveciori murati in otet se taie feliute(rondele).Carnea si ea se taie fasii fasii .Intr-0 tigaie se pune un pic de ulei de masline se prajesc legumele pana se inmoaie putin.Se adauga carnea si se lasa putin sa asi schimbe culoarea(sa devina rumena) ,se adauga si castraveciorii si se acopera cu capacul.Se sareaza se pipereaza si se serveste.

Supa de pui cu legume



INGREDIENTE:
1 pui

3-4 morcovi

2 cepe(potrivite)

4 cartofi

1/2 telina

frunze de telina

sare

piper

MOD DE PREPARARE:

Se fierbe puiul intreg pana cade carnea de pe oase.Se curata zarzavaturile si se taie potrivit.Ceapa se lasa intreaga .Dupa ce puiul sa fiert se scaote si in zeama se adauga legumele sa fiarba.Puiul se bucateste si se adauga si el cand legumele sunt fierte.Se sareaza si se pipereaza se adauga si frunzele de telina taiate marunt si se serveste.

Salata de sfecla cu hrean

INGREDIENTE:
5-6 sfecle
4 bucati hrean
sare
ulei
otel
MOD DE PREPARARE:
Se pune sfecla la fiert.Se curata hreanul si se da pe razatoarea mica.Dupa ce sfecla sa fiert se lasa la racit dupa care se curata si se da pe razatoarea mare.Se amesteca cu hreanul intr-un castron se sareaza se adauga uleiul si otetul si se serveste simplu sau ca garnitura.

vineri, 17 februarie 2012

PUI CU CIUPERCI SI SMANTANA

INGREDIENTE:
Carnea toata de la un pui (fara spate si aripi)
2 cutii ciuperci
2 cepe
1 ardei gras rosu
1 ardei gras verde
1 cana de smantana
ulei pentru prajit.
MOD DE PREPARARE:
Se dezoseaza carnea de pe pui.Se curata legumele se spala si se toaca marunt.Intr-o cratita se incinge putin ulei si se prajesc legumele.Dupa ce legumele sau prajit bine se adauga si carnea sa se rumeneasca putin ,se adauga si ciupercile si se lasa si ele 5 minute.Se adauga o cana cu apa si se lasa sa fiarba foarte bine pana scade si zeama.Se adauga si verdeata se sareaza si se pipereaza si se da la o parte de pe foc.Cand mancarea sa racit putin se adauga si smantana .



SE SERVESTE CU MAMALIGUTA.


miercuri, 15 februarie 2012

PERISOARE CU SMANTANA

INGREDIENTE:


400 gr carne tocata


2 cepe


1 cana de paste rotunde


1 cana smantana


3 oua


sare


piper


cascalaval MOD DE PREPARARE:
Intr-o oala se fierb pastele.Se preagateste carnea de perisoare .Intr-o cratita se prajeste ceapa ,dupa ce ceapa si-a schimbat culoarea se adauga un pahar cu apa si se adauga perisoarele sa fiarba,dupa ce perisoarele sau fiert se aduaga si pastele fierte si se amesteca dupa cca 5 minute .Se bat oulale cu smantana si se adauga peste perisoare si paste si se mai lasa sa fiarba 5 minute.Se rade si cascavalul si se adauga se mai lasa putin dupa care se ia de pe foc.

duminică, 12 februarie 2012

PORC CU LEGUME






















INGREDIENTE:


1/2 kg carne de porc
5 cartofi
1 morcov mare
2 catei de usturoi
2 cepe
1 ceasca bulion
sare
piper
cimbru.
MOD DE PREPARARE:
Se pune carnea la fiert in apa un pic sarata.Se curata de spuma care o lasa carnea dupa care se sa focul mic si se la o ora sa fiarba.
Intr-o alta cratita se parajeste usturoiul tocat marunt,ceapa tocata nu foarte marunt si se calesc un pic pana asi schimba culoarea.Cartofi taiat in 4 se adauga si ei sa se rumeneasca putin cu restul ingredientelor sa prinda gust.Se ia din zeama in care a fiert carnea si se adauga cam 2 cani si se lasa sa fiarba la foc mic acoperit fara a amesteca .Dupa ce cartoful sa fiert se adauga si bulionul si se mai lasa sa fiarba ,se adauga sarea piperul si cimbrul si se lasa sa fiarba pana scade sosul la jumatate.Se poate servi cu verdeata sau muraturi,mamaliguta etc.

joi, 9 februarie 2012

Ρεβιθια Ciorba de naut

INGREDIENTE:

2 cani naut

2 cepe

2 morcovi

1 catel de usturoi

sare

piper

ulei de masline

cimbru

bulion


MOD DE PREPARARE:
Se pune nautul la inmuiat in apa calda si un pic sarata de seara.

Intr-o oala se pune apa la fiert se adauga legumele curatate ,spalate si tocate marunt.Se adauga si nautul uleiul si bulionul si se lasa sa fiarba la foc mic si acoperit.

Un deliciu pentru zilele in care nu dorim sa mancam carne,se orneaza cu verdeata.







PRAJITURA CU IAURT

INGREDIENTE:
3 oua
1 cana iaurt (250gr)
1 cana faina (250 gr)
1 cana ulei (250gr)
1 praf de copt
1 cana zahar (250gr)
1 zahar vanilat
coaja de lamaie sau portocala.
MOD DE PREPARARE:
Se bat albusurile spuma .Galbenusurile se bat cu zaharul pana se omogenizeaza un pic se adauga iaurtul amestecand continuu ,uleiul treptat,aromele,faina amestecata cu praful de copt.Se amesteca foarte bine se se adauga si albusurile batute spuma amestecandu-se o o spatula de jos in sus.
Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina si se adauga compozitia .Se da la cuptor pentru 30-40 de minute.Se serveste cu zahar pudra deasupa si cu inghetata.


miercuri, 8 februarie 2012

PUI CROCANT



INGREDIENTE"
1 pui(fara spate)
1 cana lapte
1 cana pesmet
2 oua
sare
piper


MOD DE PREPARARE:
Se spala puiul si se taie in bucati potrivite.
Laptele se pune intr-o craticioara si se adauga carnea de pui pentru 20 de minute.Separat se bat ouale cu sare si piper.se aseaza pesmetul pe un platou.Bucatile de pui duap cele 20 de minute se scot din lapte se dau prin aou si prin pesmet si se aseaza intr-o tava de cuptor unsa cu un pic de ulei se da la cuptor pentru 25 de minute.


Se poate servi puiul cu orice granitura doriti (eu am pregatit cu un pic de piure de cartofi.
Granituri:
Salata verde (de orice fel)
Orez
Piure de caartofi
Legume etc.

COLTUNASI

INGREDIENTE:

  • pentru aluat:
  • 400 gr faina
  • 2 oua(1 doar galbenus)
  • apa calda
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • 1/4 kg branza de vaci
  • 1 ou
  • 50 gr unt
  • 200 ml smantana
  • 25 gr gris
  • zahar vanilat 1


MOD DE PREPARARE:
ALUATUL:Intr-un castron se pune faina ouale ,sarea si apa treptat amestecand continuu.Cand foaia este gata se intine foarte bine si se taie cu un pahar.Intr-un alt castron se amesteca branza cu oul ,untul grisul si zahar vanilat si se amesteca bine.Cu o lingurita se ia compozitie si se aseaza in mijlocul cercului de aluat format cu paharul si se inchid folosind o furculita.Se pune o olala un pic sarata pe foc sa fiarba,dupa ce a dat in clocot se reduce focul la jumatate si se adauga coltunasii sa fiarba.Cand sunt gata fierti se ridica la suprafata si cu o supiera se scot si se aseaza intr-un castron cu unt topit .Deasupra se orneaza cu smantana si se servesc.

luni, 6 februarie 2012

PIZZA de CASA

INGREDIENTE:
  • 8 felii paine
  • 1 cana de lapte
  • 250 gr kaizer
  • 250 gr carnaciori
  • 250 gr cascaval
  • 200 gr branza
  • 4 oua
  • 100 gr masline
  • 100 gr ciuperci
  • 1 cutie bulion
  • 250 gr sunca
  • 2 linguri de unt(pentru uns)
  • piper
  • cimbru

 MOD DE PREPARARE:
Se unge tava de cuptor cu cele 2 linguri de unt. Se taie painea in felii potrivite. Intr-un castron se pune laptele si se inmoaie feliile de paine doar pe o parte (nu foarte mult), se aseaza in tava cat sa acopere toata suprafata. Deasupra de pune kaizerul tocat marunt, carnaciorii, sunca, branza sfaramata cu furculita, cascavalul dat pe razatoarea mare, ouale batute, maslinele, ciupercile taiate si acestea marunt si se da la cuptor pentru 15-20 de minute. Intr-un alt castronel se pune bulionul si se amesteca cu piperul. Dupa cele 15 -20 de minute se scoate tava din cuptor si se adauga bulionul si se mai lasa pentru inca 5-10 minute.

Musaca greceasca

INGREDIENTE:
Pentru 2 tavi de cozonac;

8 cartofii

2 cepe

2 catei de usturoi

2 vinete

sare

piper

marar

patrunjel

ulei(pentru prajit)

200 gr branza

besamel





Mod de preparare"
Intr-o tigaie se prajeste in foarte putin ulei ceapa ,usturoiul dupa care se adauga si carnea, verdeata ,se sareaza si se pipereaza.

Se spala vinetele si se taie felii subtiri si se prajesc pe ambele parti.

Se curata cartofii se spala si se usuca cu un servet dupa care se prajesc si ei pe ambele parti.
Se iau 2 tavi de cozonacii se ung cu ulei si se tapeteaza cu un pic de faina.


Ingrediente (pentru 600 ml sos Béchamel):
1 ceapă mică, tăiată în jumătate
4 cuişoare întregi
600 ml lapte standard 3,5% grăsime
1 foaie de dafin
45 g unt
45 g făină
sare
piper alb, măcinat
nucşoară, proaspăt rasă
100 ml smântână dublă (peste 40% grăsime) – opţional



BESAMEL:
Pentru o versiune de sos mai rapidă, omiteţi infuzarea laptelui şi folosiţi metoda “toate odată”. Se topeşte untul într-o tigaie. Se amestecă într-un borcan mare 600 ml lapte cu 45 g făină. Se adaugă mixtura la untul topit, bătând cu telul până ce sosul se îngroaşă. Se dă în clocot, apoi se micşorează flacăra şi se fierbe fără clocot 5-6 minute. Se asezonează cu sare, piper alb şi nucşoară.

Branza se sfarama cu furculita.
In tavi se aseaza un rand de cartofi ,unul de vinete peste care se aseaza carnea tocata si peste carnea tocata se aseaza un pic de branza apoi iar un rand de cartofi unul de vinete branza si besamelul facut.
Se da la cuptor si se coace pentru 30 de minute.

sâmbătă, 4 februarie 2012

Chiftelute la cuptor

INGREDIETE:

500 gr carne tocata

1 ou

1 ceapa

2 catei usturoi

1/2 leg marar

4 liguri pesmet

2 linguri apa rece

3 linguri de ulei de masline

sare

piper

1/2 lingurita cimbru

PENTRU OREZ:

1 cana orez

2 oua

1 morcov

2 linguri ulei de masline

sare,piper

marar





MOD DE PREPARARE:
Se incalzeste cuptorul.Tava de la aragaz se unge cu un pic de ulei.
Intr-o craticioara de pune apa un pic sarata la fiert,dupa ce a dat in clocot se adauga orezul sa fiarba.
Separat intr=un castron se amesteca carnea cu ingredientele mai sus mentionate si se amesteca bine toate acestea.
Intr-o tigaie punem putin ulei si prajim morcovul dat pe razatoate pana se schimba un pic la culoare.Orezul fiert ramas fara nici un pic de apa se adauga si acesta in tigaie si se prajeste putin.Se da orezul intr-o parte in tigaie si se sparg cele 2 oua amestecand in ele pana se inchiaga un pic si apoi amestecam ouale cu prezul si morcovul inca 3 minute.
In tava de cuptor asezam chiftelutele formate putin mai mari ca cele normale si se dau la cuptor pentru 20 de minute. Se servesc cu orezul si ornam cu marar.



vineri, 3 februarie 2012

Spaghete carbonara

INGREDIENTE:
1 pachet spaghete
3 galbenusuri
kaizer
8 linguri smantana
1 rola mica de cascaval
sare si piper
1 lingurita unt.
                                    
 MOD DE PREPARARE:
Intr-o oala se fierb spaghetele.
Separat intr-un castron se amesteca ouale cu smantana si o parte de cascaval.Se ia o tigaie se adauga untul ,se taie feliute mici kaizerul si se prajeste putin se adauga amestecul facut din oua si smantana si se amesteca bine .Spaghetele se strecoara si se adauga sosul obtinut.

 Deasupra σe rade cascaval si se serveste.

Tort crema de zahar ars

Ingrediente:
PENTRU CARAMELIZAT:
1 cana zahar.
PENTRU CREMA:
4 oua
6 linguri zahar
500 ml lapte
1 plic zahar vanilat
 PENTRU BLAT:
3 oua
3 linguri faina
3 linguri zahar
1 ligura ulei
1 praf copt
 MOD DE PREPARARE:
Se caramelizeaza zaharul intr-o cratita se intinde bine in toata cratita si pe margini si se lasa la racit.
Se amesteca cu telul ingredientele pentru crema dupa care se adauga in cratita si se coace 25 de minute(mie mi-a luat 30-35 minute pentru ca am aragaz electric).
Se face un blat simplu se bat albusurile cu zaharul spuma,se adauga si restul de ingrediente amestecand bine .Se scote din cuptor cratita cu crema facuta pe jumatate si se adauga si baltul pentru inca 20-25 de minute.Gata facuta se lasa la racit in cratita in care a fost facuta dupa care se rastoarna pe un platou.
                                  
Se poate orna dupa preferinta cu frisca si fructe(eu am lasato neornata ).

joi, 2 februarie 2012

Μακαρονια με τυρι (macaroane cu branza)

Ingrediente:
1 pachet spaghete,
400 gr branza (orice tip)
2 linguri de unt

                                    
 Mod de preparare:
Intr-o oala se pune apa putin sarata la fiert.Dupa ce apa a inceput sa clocoteasca se adauga spaghetele sa fiarba reducand focul la jumatate.Separata se da branza pe razatoarea mare (eu o sfaram cu furculita).
Dupa ce spaghetele sau fiert se scurg de apa in strecuratoare.In aceeasi oala in care au fiert spaghetele se pun cele 2 linguri de unt si se topesc ,se adauga spaghetele amestecandu-se pentru a se impregna cu untul topit.Jumatate din branza se adauga peste spaghete iar cealalta se pune deasupra.
         De si este un fel de mancare simplu de preagtit ajuta foarte mult la mesele de seara (nu ingrasa).