Despre mine

Fotografia mea
sunt o tipa de viata ,independenta,cu caracter si placuta de cei din jur

marți, 31 ianuarie 2012

Pui cu garnitura de cartofi



INGREDIENTE:
1 pui
sare,piper ulei de masline pentru uns
5 cartofi,2 oua
patrunjel
2 lingurite must
zeama de la 1/2 lamaie.
Mod de preparare:
Se spala puiul si se usuca cu un servet.
Se unge cu mixul de mustar si ulei se sareaza se pipereaza si se da la cuptor pentru 20 de minute.
Separat intr-o cratita se pun cartofii la fiert taiati in 4 .Oule se pun si ele la fiert pentru 10 minute.Cartofii si ouale se taie bucatele mai mici se sareaza se adauga putina zaema de lamaie si se orneaza cu patrunjel verde. Se serveste salata de cartofi cu pui .

joi, 26 ianuarie 2012

Supa crema de linte

INGREDIENTE:
2 cani linte,
2 morcovi,
1 cartof,
1 ceapa mare,
2 catei usturoi,
2 linguri otet,
o cescuta ulei de masline



MOD DE PREPARARE:

Am lasat lintea la inmuiat pentru o ora dupa ce am spalato in cateva ape.

Ae curata si se toaca marunt legumele .Intr-o olala se pune apa un pic sarata la fiert cand incepe sa clocoteasca se adauga lintea si legumele sa fiarba impreuna.Se adauga si uleiul si otetul si se lasa sa fiarba bine.

Dupa ce toate au fiert se strecoara .Lintea impreuna cu zarzavatul se baga in bleneder si se paseaza .In acceasi oala in care a fiert se pune piureul de linte si se adauga zeama in care a fiert lasand in 10 -15 minute sa fiarba la foc mic.Se serveste cu verdeata si crutoane.

Este o supa delicoasa si de post cine posteaza.



Rulada cu garnitura de cartofi

 INGREDIENTE:
4 cefe de porc,
4 felii de cascaval,
4 felii se sunca,
sare,piper,ulei de masline (pentru uns),
MOD DE PREPARARE:
Bucatile de carne se bat bine se condimenteaza deasupra  se aseaza o felie de cascaval si o felie de sunca se ruleaza formandu-se un sul si se inchde cu o scobitoare ,se ung cu ulei de masline si se asteaza in tava.

GARNITURA:
4-5 cartofi potriviti,
2 linguri de mustar,
sare si piper
3 linguri ulei de masline
MOD DE PREPARARE:
Se iau cartofii asa intregi cu coja si se spala foarte bine,se taie felii cum arata in imaginile mele se pun intr-un castron si se condimenteaza se adauga uleiul si mustarul .Se amesteca ine cu mainile si se aseaza cartofii in tava langa rulada de carne.Se dau la cuptor pentru 30 de minute

miercuri, 25 ianuarie 2012

Eclere cu crema de vanilie

PENTRU COJI:
250 ml apa,
100 gr margarina,
sare,
7 linguri faina,
3 oua
Mod de preparare:
Se pune apa la fiert cu margarina se lasa pana se topeste margarina.Se adauga faina si sarea.Faina se amesteca bine cu telul .In timp ce amesteci faina se da cratita jos de pe foc amestecand bine si se lasa la racit.
Cand sa racit se adauga ouale unul cate unul amestecand bine sa se omogenizeze compozitia.
Intr-o tava  acoperita cu hartie de prajituri.Se ia o punga si se adauga compozitia formandu-se bastonase potrivite si se da la cuptor sa se coaca.
GLAZURA:Intr-un ibric se pun 3 linguri de lapte si se pune pe foc se rupe in bucatele jumatate de ciocolata si se adauga peste lapte pe foc lasand sa se topeasca.
Cu aceasta glazura se orneaza eclerele pe deasupra.
Ingrediente pentru crema de vanilie:
400 ml lapte,
3 linguri faina,
5 linguri zahar,
vanilie,
coaja rasa de la o lamaie,
2 oua,
3 linguri margarina(unt).
Mod de preparare:
Intr-o craticioara se adauga ouale si zaharul se bat un pic se adauga laptele si faina untul si se da la foc amestecand continuu fara a lasa sa faca cocoloase.Cand devine groasa se da jos de pe foc si se lasa la racit.
Se iau eclerele reci si se taie in jumatati se umle la mijloc cu crema de vanilie si se acopera cu partea superioara a eclerului se orneaza cu ciocolata.Foarte usor de facut dar mai usor de mancat:D




marți, 24 ianuarie 2012

Cornuri cu ciocolata

Ingrediente:1 plic drojdie uscata(7gr),sau 25 de gr drojdie proaspata,
1 lingurita rasa sare,2 linguri pline miere de albine,250 ml lapte cald,
500 gr faina,25 gr unt moale la temperatura camerei

Pentru uns:1 ou,3 linguri lapte caldut.
Pentru umputura:nutela,ciocolata etc.(dupa preferinta


Mod de preparare:
Se pregateste maiaua intr-un castronel se pune drajdia cu 2 linguri lapte caldut se ameste bine se presara un pic de faina deasupra si se lasa la crescut 15 minute.
Intr-un lighean se pune faina praful de sare.Laptele se incalzeste pe foc impreuna cu untul si mierea.
Se toarna laptele caldut peste faina si se amesteca pana se omogenizeaza si se da la crescut pentru o ora.
se intinde o foaie destul de subtire si se taie in 2 parti apoi in 4 apoi 8 depinde  cate triunghiuri vreti sa faceti.
Se umple cu ce vreti voi (eu am umplut cu nutella)se formeaza cornurile pe deasupra se ung cu ou amestecat cu un pic de lapte si se dau la cuptor pentru 17 minute.
                                    



Ciorba de perisoare

Ingredient:

:400 gr carne tocata

2 cepe,

.3 cartofi,

2 morcovi

un ardei gras rosu,

zeama de la o lamaie,

2 oua,verdeata



Mod de preparare:Intr-o oala se pune apa la foc sa fiara adaugand un praf de sare.Se curata legumele si se taie marunt si se adauga sa fiarba.Carnea tocata se pregateste cu ceapa orezul sare si piper si un ou.Dupa ce legumele sunt aproape fierte cu mana uda se formeaza mingiute din carnea tocata si se adauga in oala sa foarba .Se adauga bulionul verdeata si se mai lasa putin sa fiarba.Oul se bate cu cu zeama de lamaine si se adauga peste ciorba.Se orneaza cu verdeata.


Pofta buna!

duminică, 22 ianuarie 2012

Tocanita de pui cu mamaliguta

Este un fel de mancare foarte usor de facut        
Carne de pui fiarta
                                                                   3 cepe,
                                                                   2 catei de usturoi,
                                                                    marar,bulion ,sare si piper.
Mod de preparare:
Intr-o tigaie se caleste usturoiul impreuna cu ceapa,se aduga sare si piper (dupa gust),se lasa sa se caleasca bine dupa care se adauga bulionul si o cescuta cu apa.Se lasa sa fiarba bine dupa care se adauga carnea de pui maruntita (cu mana)se lasa sa mai fiarba pana sosul devinde consistent se orneaza cu marar si se serveste cu mamaliguta.



Ciorba de pui cu smantana

Ingrediente:1 pui potrivit,2 cepe,4 morcovi,3 cartofi,1/2 telina ,frunze de telina,3 oua,200 gr smantana,sare,piper

Mod de preparare:Intr-o oala se pune apa la fiert un pic sarata.Puiul spalat si curatat asa intreg se pune la fiert la foc potrivit impreuna cu ceapa intreaga,cartofii in 4,morcovul taiat si el in 2-3 bucati telina si frunzele de telina.Se lasa sa fiarba la foc potrivit acoperit pana ce puiul se desface de pe os.Se scoate puiul in oala se lasa sa se raceasca un pic si se desface carnea de pe el.Ouale se bat cu un tel impreuna cu un pic de sare si piper si se adauga si smantana amestecand continuu.Cu un polonic se ia zeama din supa si amestecand cu grja se adauga peste oul cu smantana fara a lasa sa se taie oul.Se adauga carnea de pui in oala se mai lasa 5 minute la foc mic se adauga cateva frunze de telina taiate marunt si se serveste .

Pofta buna!

joi, 19 ianuarie 2012

Ceafa de porc cu garnitura de cartofi la cuptor

Ingrediente:4 cefe de porc,6 cartofi potriviti,3 linguri de mustar,sare,piper,cimbru,3 catei de usturoi,ulei de masline 3 linguri, 1 pahar mare cu vin.

Mod de preparare: Se ia o tava de cuptor se unge cu un pic de ulei de masline se aseaza bucatile de carne.Usturoiul se curata si se sparge in podul palmei si se adauga in tava(nu trebuie tocat marunt),cartofii se curata se spala si se taie in 2.Intr-un castronel se pune mustarul cu uleiul de masline sare si piper si se amesteca bine.Se ia o pensula si se unge cu aceasta compozitie carnea dupa care se presara cimbru. In restul ramas de mustar adaugam cartofii si ai ungem si pe acestia bine cu mustar si ai adaugam in tava.Se adauga si paharul de vin o foaie de dafin se mai presara si peste cartofi cimbru si se da la cuptor.
Este o mancare foarte delicioasa si usor de facut incearca si ai sa te convingi........Pofta buna!

miercuri, 18 ianuarie 2012

Cozonacii cu nuca si cacao

Ingrediente:1 kg de faina,5 galbenusuri,1/2 lapte,250 gr zahar,1 pachet unt(200gr)2 plicuri drojdie,1 ling rasa de sare,coaja de la o lamaie si de la o portocala,2 esente de rom,5 zahar vanilat.
Umplutura:250 de gr de nuca ,1 plic cacao,1/2 cana de zahar,1 esenta de rom,o punga de stafide,3 linguri de lapte.

       
 Mod de preparare:
Intr-o craticioara se incalzeste laptele la foc mic si se adauga zaharul zaharul vanilat,si se lasa sa se topeasca zaharul.Intr-un castron se pun 3 linguri de faina,drojdia si o lingura de de lapte cald si se amesteca sa se faca o pasta.Se presara putina faina si se lasa la crescut 15-20 de minute.Toata faina se pune intr-un lighian cu un pic de sare si se adauga esentele cojile de lamaie si de portocala,zaharul vanilat si se amesteca bine.
 In mijlocul fainii se face o gaura si se pun galbenusurile,laptele ,maiaua crescuta si apoi se amesteca.Dupa se s-au amestecat toate se ia cate un pic din untul topit si se framanta bine timp de 30 minute.Dupa ce s-a framantat se lasa la crescut o ora si jumatatela loc cald.

Cand s-a dospit bine bine aluatul se imparte in 4 parti egale si se intind pentru a adauga umplutura .Se ruleaza si se pun in tavi unse si tapetate cu faina si se mai lasa la crescut.Se coc la un foc potrivit apoi cand sunt gata copti se pudreaza cu zahar pudra si se servesc .
                                                                            spor la treaba si pofta buna ;)

Gogosi cu ciocolata

IEFTINE ,GUTOASE SI LA INDEMANA ORICUI.
Ingrediente:500 gr faina,un pliculet drojdie,un praf de sare,un plic de zahar vanilat ,apa calduta.

 Mod de preparare:Se ia un lighean si se adauga faina in mijlocul ei se face o gaura si se adauga drojdia praful de sare si zaharul vanilat.Apa se incalzeste pe foc nu foarte mult si se incepe sa se framante coca.Se lasa la crescut pana se dubleaza..Dupa ce a crescut de taie in 2 parti se se intinde o foaie potrivita si se taie rotund cu ajutorul unui pahar.In mijlocul rotundului se pune o lingurita de nutella si se ia un cerc si se aseaza deasupra si se inchde bine cu o furculita.Se procedeaza asa cu toata coca si se prajesc in ulei bine incins .
Sunt ieftine si delicioase si fara multa bataie de cap.

Langosi cu branza

Ingrediente:500 gr faina,1 plic drojdie uscata,sare,200 gr branza sarata,o lingurita unt,apa calda.
Mod de preparare:Se pune faina intr-un lighian se face o gaura la mijloc si se adauga drojdia si un praf de sare.Se incalzeste pe foc 2 cani de apa (nu foarte fierbinte ) si se adauga framantand continuu faina cu drojdia pana devine o coca consistenta.Se lasa la dospit pana ce compozitia se dubleaza.Separat se ia branza si se sfarama cu o furculita se adauga si lingurita de unt si se amesteca pana se omogenizeaza.Dupa ce coca noastra a cresut se taie in jumatate si se intinde o foaie groasa de 2 mm ,foaia se taie in 6 bucati si se adauga branza dupa care se inchid foile apasand usor cu furculita pentru a forma un model.
Se ia o tigaie se adauga ulei si se lasa sa se incinga foarte bine dupa care focul se reduce la jumatate si se prajesc langosile pe amblele parti.

Chiftelute

Ingrediente:1 kg carne tocata(amestec),o ceapa potrivita,2 catei de usturoi,marar,sare,piper,faina,ulei pt prajit,2 oua.



Mod de preparare: Se pune carneat tocata intr-un castron se sareaza se pipereaza.Ceapa ,usturoiul se curata se spala si se toata marunt si se pun peste carnea tocata.Verdeata se spala si ea si se toaca marunt si se adauga si ea,ouale si se amaesteca bine bine.Ca carnea sa aibe o culoare deshisa dupa prjite in carne se adauga 3 linguri de apa rece si se amesteca bine.

Se ia o tigaie se pune ulei si se lasa la incins.Carnea se formeaza mingiute potrivite si se dau prin faina si se dau la prajit .Se scot pe un platou acoperit cu hartie de bucatarie pentru a absoarbe excesul de ulei.Se pot servi cu cartofi prajiti(piure)si muraturi.

sâmbătă, 14 ianuarie 2012

Mazare

Ingrediente:1 kg mazare proaspata,marar,bulion,sare piper,o cescuta de ulei,o ceapa si apa pentru sos.

                 MOD de Preparare:Intr-o cratita am pus apa la feirt cu putina sare si am lasato sa dea in clocot.am pus mazarea pentru 5 minute in apa oparita si am scoso .Intr-o alta craticioara am calit ceapa am pus bulionu verdeata sare ,piper si am lasat sa fiarba bine.In acest sos am pus mazare si am lasato sa fiarba bine ,la sfrasit am mai ornat cu un pic de marar si am servito.






Bame

 Ingrediente:1 kg bame proaspete,1 ceapa,un catel de usturi 2 felii de lamaie,patrunjel suc de rosii,sare,piper,ulei de masline,si mirodenii (de care vreti voi)eu am bagat un pic de cimbru.

















Mod de preparare:Bamele spalate se lasa la scurs .intr-o cratita de caleste in uleiul de masline ceapa pana se rumeneste bine dupa care se adauga sucul de rosii si se lasa sa fiarba bine.Se adauga usturoiul intreg(pentru a putea fi scos si aruncat mai traziu) se  sareaza,pipereaza si se mai lasa 5 minute sa fiarba.Dupa ce toate au fiert se adauga bamele si se lasa la foc mic sa fiarba si ele.(nu se amesteca se amesteca ca la sarmale sa nu se sparga bamele)Dupa ce s-au feirt se adauga verdeata si cimbrul si se serveste.

Friptura cu orez si legume la cuptor

Ingrediente: Avem nevoie de 4 cefe de porc ,2 cani de orez,2 morcovi,2 cepe,verdeata(patrunjel)sare ,piper,o cescuta de ulei,o ceasca de bulion,1 pahar vin alb.si un pahar cu apa.

Mod de preparare: Intro tava de cuptor se adauga cescuta de ulei (eu am pus de masline) ,orezul spalat in cateva ape se adauga si acesta in tava .Carnea se sareaza si se pipereaza si se aseaza in tava peste orez. Ceapa si morcovul se curata si se spala si se taie in felii grosute si se aseaza in tava peste carnea si orez se toarna peste toate paharul de vin si se da la cuptor .Dupa 10 minute se adauga si paharul cu apa si se lasa pana se fierbe orezul si carnea prinde o crusta.Se adauga si bulionul si se mai lasa sa fiarba inca 5-7 minute.Este o mancare usoara si gustoasa.Deasupta se poate servi cu verdeata.